Trailer: Michael Sheens dramaserie The Way

Skådespelaren Michael Sheen debuterar som regissör med en miniserie om en familj från hans egen hemstad i Wales. BBC-serien The Way har premiär den 19 februari.

Michael Sheen är känd som skådespelare, senast i Good Omens. Nu gör han debut som tv-regissör. Tillsammans med James Graham och Adam Curtis har Michael Sheen skapat dramaserien The Way. Graham har skrivit manus och Sheen har regisserat de tre avsnitt som anländer till BBC iPlayer den 19 februari.

Michael Sheen och James Graham. Foto: BBC

BBC beskriver The Way som ambitiös, kraftfull och överraskande. I serien skildras ett samhälle i socialt och politiskt kaos. En helt vanlig familj fångas i en kedja av extraordinära händelser när ett civilt uppror bryter ut i den lilla industristaden. För att fly undan oroligheterna tvingas familjen Driscoll lämna hemlandet och sitt gamla liv för en osäker framtid.

Steffan Rhodri (Gavin and Stacey), Mali Harries (Hinterland), Sophie Melville (The Pact), Callum Scott Howells (It’s A Sin) och Michael Sheen själv spelar medlemmarna i familjen Driscoll.

“Jag är så exalterad över att få berätta den här globala historien genom prismat av min hemstad och dess samhälle när vi gräver i berg-och-dalbanan från vårt färska förflutna och de mystiska djup som döljer sig därunder“, har walesaren Michael Sheen sagt i ett uttalande förmedlat av BBC.

Hur distributionen av miniserien kommer att se ut utanför Storbritannien är i nuläget oklart.