Trailer: Finalsäsongen av Veep

Selina Meyers gör ett försök att återigen bli amerikansk president i den sista säsongen av Veep. Den 1 april är det premiär på HBO Nordic.

Säsong sex av den kritikerhyllade komediserien avslutades med att både Selina Meyers (Julia Louis-Dreyfus) och Jonah Ryan (Timothy Simons) beslutade sig för att ge sig in i presidentracet. I trailern för säsong 7 har presidentkampanjen kickat igång, som ställer ex-presidenten Meyers mot sin nya rival och tidigare politiska rådgivare.

Att den sista säsongen av Veep dröjt så länge har att göra med att seriens mångfaldigt Emmy-belönade stjärna, Julia Louis-Dreyfus, hösten 2017 fick diagnosen bröstcancer. Produktionen fick skjutas framåt med hänsyn till hennes behandling.

Att Veep går in i sin sista säsong har dock inte något att göra med cancersjukdomen som Louis-Dreyfus nu besegrat. ”Vi vill inte återupprepa oss eller trötta ut vår publik. Historien har en slutgiltighet som känns som en seriefinal”, har Julia Louis-Dreyfus förklarat för Hollywood Reporter.

Den sista säsongen av Veep är kortare än tidigare säsonger, med bara sju avsnitt, men den politiska satiren är intakt. Första avsnittet går upp hos HBO Nordic den 1 april.