Trailer: The Crown med Diana i fokus

Den första delen av den sjätte och sista säsongen av The Crown kommer att handla mycket om Diana. I den nysläppta trailern refereras till hennes sista dagar.

Säsong sex av Peter Morgans skildring av det brittiska kungahuset under drottning Elizabeth II täcker perioden 1997 till 2005.

Finalsäsongen är uppdelad i två delar. I de första fyra avsnitten, som landar hos Netflix den 16 november, får tittarna se hur relationen växer fram mellan prinsessan Diana och Dodi Fayed.

Under deras första sommar som skilda åker prins Charles och prinsessan Diana på helt olika semestrar med sina söner. Diana uppvaktas av familjen Fayed i södra Frankrike medan Charles håller fast vid traditionen på Balmoral.

När yachtlivet och den ständiga mediebevakningen förlorar sin charm längtar Diana efter sina söner som är tillbaka på Balmoral. Under en avstickare till Paris ställs allt på sin spets under en allt mer intensiv och aggressiv mediejakt som leder till tragiska konsekvenser.

I del två, som anländer den 14 december, försöker prins William, efter sin mors död, att gå tillbaka till livet på privatskolan Eton. Drottningen reflekterar över monarkins framtid och hur den påverkas av äktenskapet mellan prins Charles och Camilla samt den begynnande romansen mellan William och Kate.

Peter Morgans knyter ihop sin ambitiösa berättelse om det brittiska kungahuset under Elizabeth II:s rekordlånga regim med Imelda Staunton och Jonathan Pryce i rollerna som drottning Elizabeth och hennes make, prins Philip. Även Dominic West och Elizabeth Debicki återvänder som prins Charles och hans vid den här tidpunkten ex-hustru Diana. Lesley Manville är också tillbaka som prinsessan Margaret. Samtliga gjorde entré i säsong fem när den tredje och sista besättningen tog vid.