Finalsäsongen av The Crown i två delar

Det blir ett drama i två delar när The Crown knyter ihop den rojalistiska säcken. De fyra första avsnitten av finalsäsongen släpps den 16 november och resterande sex avsnitt den 14 december.

Netflix har också släppt en första teaser för säsong sex där den brittiska drottningens röst går från Claire Foys via Olivia Colmans till Imelda Stauntons allt medan Elizabeth II går uppför trapporna i Buckingham Palace för att möta folket från balkongen.

Säsong sex av The Crown kommer att täcka perioden 1997 till 2005.

Del ett av finalsäsongen kommer bland annat att beskriva hur relationen växer fram mellan prinsessan Diana och Dodi Fayed innan den ödesdigra bilresan med de tragiska konsekvenserna.

I del två försöker prins William, efter sin mors död, att gå tillbaka till livet på privatskolan Eton. Drottningen reflekterar över monarkins framtid och hur den påverkas av äktenskapet mellan prins Charles och Camilla samt den begynnande romansen mellan William och Kate.

Peter Morgans knyter ihop sin ambitiösa berättelse om det brittiska kungahuset under Elizabeth II:s rekordlånga regim med Imelda Staunton och Jonathan Pryce i rollerna som drottning Elizabeth och hennes make, prins Philip. Även Dominic West och Elizabeth Debicki återvänder som prins Charles och hans vid den här tidpunkten ex-hustru Diana. Lesley Manville är också tillbaka som prinsessan Margaret. Samtliga gjorde entré i säsong fem när den tredje och sista besättningen tog vid.

Nya för säsongen är Ed McVey och Meg Bellamy som prins William och hans blivande hustru Kate Middleton. Det unga paret träder in i handlingen i del två av finalsäsongen.