Trailer: The Crowded Room med Tom Holland

Apple TV+ har släppt trailern för The Crowded Room. Tom Holland spelar en ung man med personlighetsstörning i miniserien skapad av Oscarsbelönade Akiva Goldsman.

Manusförfattaren Akiva Goldsman är mest känd för sitt Oscarsbelönade filmmanus för A Beautiful Mind, men har också stor erfarenhet av tv-berättande. Hans Apple-serie The Crowded Room är en thriller som följer en ung man gripen för inblandning i en skottlossning i New York City, 1979. 

Historien är löst baserad på serievåldtäktsmannen Billy Milligans liv. Hans fall blev uppmärksammat på 1970-talet för att Milligan blev diagnostiserad med multipel personlighetsstörning.

l The Crowded Room heter huvudkaraktären Danny Sullivan och spelas av Tom Holland. Spänningen i serien byggs upp via intervjuer som görs av en förhörsledare som intresserat sig för fallet. Allt eftersom mer och mer blir känt om Danny Sullivans historia så avslöjas också delar av det mystiska förflutna som format honom, och leder till ett livsavgörande avslöjande.

Tom Holland, mest känd som Spiderman, är också producent för serien. Den nyfikna förhörsledaren Rya Goodwin spelas av Amanda Seyfried i hennes första tv-roll sedan den Emmy-belönade insatsen i The Dropout. En tredje ledande roll görs av Emmy Rossum (Shameless).

Den 9 juni släpper Apple TV+ de tre första av totalt tio avsnitt av de The Crowded House.