Trailer: Kriget skapar kaos i säsong 7 av Outlander

Claire och Jamie kämpar för att överleva kaoset under den amerikanska revolutionen i trailern för säsong sju av Outlander. Första halvan av fantasyseriens näst sista säsong startar i juni.

I trailern för det romantiska tidsresedramat som bygger på Diana Gabaldons bokserie med samma namn framgår att Caitríona Balfes Claire och Sam Heughans Jamie måste navigera genom ytterligare ett krig som hotar splittra både kärleken och familjen.

Den sjunde säsongen hämtar inspiration främst från den sjunde boken, An Echo in the Bone (Som ett eko), men också i viss mån den sjätte boken, A Breath of Snow and Ashes (Snö och aska).

“Du kommer tillbaka till mig. Det gör du alltid”. Claires ord i den nysläppta trailern symboliserar väl den episka kärlek som är själva kärnan i Outlander, och som stryks under med emfas i den korta poster-videon som också släppts i dag.

Det 16 juni är det Starz-premiär i USA för första halvan av säsong sju. I Sverige har Outlander varit en Viaplay-serie sedan starten 2014. De nya avsnitten kommer dit först men det går att streama tidigare säsonger även på HBO Max och Netflix.

Säsong sju av Outlander består av totalt 16 avsnitt medan finalsäsongen kommer att utgöras av tio avsnitt.

Den åttonde och sista säsongen av Outlander innebär dock inte slutet för Jamie Fraser som karaktär. Redan i januari meddelades att Starz beställt en spinoff-serie. Den nya serien Outlander: Blood of My Blood är en så kallad prequel som utspelar sig innan originalserien och kommer att fokusera på Jamies ursprung sett genom hans föräldrars ögon. Handlingen ska följa kärlekshistorien mellan Ellen MacKenzie och Brian Fraser.