Trailer: Taika Waititis Reservation Dogs

Fyra tonåringar från ursprungsbefolkningen i USA är huvudpersoner i Reservation Dogs. Nu har Taika Waititis komediserie fått en första trailer.

Oscarsvinnaren Taika Waititi (Jojo Rabbit) har skapat Reservation Dogs ihop med Sterlin Harjo (Barking Water). Harjo har även regisserat pilotavsnittet. Namnet är förstås en hommage åt Quentin Tarantinos Reservoir Dogs, och skaparna har även inspirerats av filmens handling – men satt sin egen komiska spinn på innehållet.

Serien består av halvtimmeslånga avsnitt och följer enligt FX beskrivning fyra tonåringar från ursprungsbefolkningen som tillbringar sin tid på landsbygden i Oklahoma med brottslighet… och att bekämpa den. De stjäl, rånar och sparar för att ta sig till det mystiska Kalifornien.

De fyra kompisarna Bear, Elora Danan, Willie Jack och Cheese spelas av D’Pharaoh Woon-A-Tai (Creeped Out), Devery Jacobs (American Gods), Paulina Alexis (Beans) och nykomligen Lane Factor.

Reservation Dogs är en FX-serie, vilket också innebär streaming hos Hulu. Det i sin tur bör betyda att Star på Disney+ bör ligga närmast till hands i Sverige.