Lisa Kudrow i Taika Waititis Time Bandits

Vänner-stjärnan Lisa Kudrow är klar för Taika Waititis tv-bearbetning av Terry Gilliams kultfilm Time Bandits. Komediserien väntas till Apple TV+ nästa år.

Terry Gilliam skrev manuset till Time Bandits ihop med Monty Python-kollegan Michael Palin för över 40 år sedan. I fantasyfilmen från 1981 tar ett gäng dvärgar den unge pojken Kevin med sig när de hoppar in och ut i olika tidsperioder för att råna rika och berömda personer.

”För mig var Time Bandits den viktigaste filmen i min karriär, och är fortfarande den största framgång jag haft i USA. Den öppnade dörrarna till Brazil och allt annat som följde efter det. Vad jag älskar mest är att den är full av intressanta idéer, spännande nog för vuxna och intelligenta nog för barn”, förklarade Terry Gilliam när det först blev känt att det fanns planer på en tv-serie baserad på Time Bandits.

Det är nu sju år sedan. Sedan dess har projektet hamnat hos filmregissören (Jojo Rabbit, Thor: Love and Thunder) och tv-producenten (What We Do in the Shadows, Reservation Dogs) Taika Waititi. Han ska även regissera de två första avsnitten av Apple-serien.

Nykomlingen Kal-El Tuck ska spela den elvaåriga historienörden i centrum för nytolkningen som beskrivs som komisk resa genom tid och rum med ett gäng tjuvar och deras nyaste rekrytering.

Lisa Kudrow är det senaste tillskottet i rollistan som också innehåller Charlyne Yi (House), Tadhg Murphy (Vikings), Roger Jean Nsengiyumva (Armchair Detectives), Rune Temte (Fortitude), Kiera Thompson (The Salisbury Poisonings) och Rachel House (Stateless).