Trailer: Taika Waititis sjörövarserie

Rhys Darby tolkning av gentlemannapiraten Stede Bonnet har nått trailerstadiet. Taika Waititis komediserie Our Flag Means Death har också fått ett premiärdatum.

Den 3 mars är det premiär på HBO Max (bör betyda dagen därpå i Sverige) för producenten, regissören och skådespelaren Taika Waititis senaste komediserie. Waititi har själv regisserat pilotavsnittet av Our Flag Means Death och medverkar också som skådespelare i sjörövarserien.

Taika Waititi som Blackbeard.

Taika Waititi spelar den ökända piraten Blackbeard, känd som Svartskägg i Sverige, men huvudrollen som gentelemannapiraten Stede Bonnet har han överlåtit till Rhys Darby, en gammal bekant som han har regisserat flera gånger förut, bland annat  i HBO-serien Flight of the Conchords.

Rhys Darby som Stede Bonnet till höger.

Stede Bonnet fick på 1700-talet smeknamnet gentlemannapiraten eftersom han var en hyggligt välbärgad markägare och aristokrat på Barbados när en livskris fick honom att sadla om till sjörövarkapten. Bonnet köpte ett fartyg som han döpte till Revenge och reste sedan med sin betalda besättning längs det som nu är USA:s kust för att fånga och bränna upp andra fartyg från Barbados. Under en period opererade han ihop med Blackbeard, som imponerades av Bonnets oortodoxa piratstil.

I rollistan ingår även Kristian Nairn, Ewen Bremner, Rory Kinnear, Nat Faxon och de före detta Saturday Night Live-stjärnorna Fred Armisen och Leslie Jones.