Waititi ökänd pirat i komediserie

Taika Waititi har bestämt sig för vem som ska spela den ökända piraten Blackbeard i komediserien Our Flag Means Death – nämligen han själv.

I början av året blev det klart att Rhys Darby ska spela gentlemannapiraten Stede Bonnet i HBO Max-komedin Our Flag Means Death från David Jenkins och Taika Waititi. Duon gick inte precis över ån efter vatten för att hitta Stede Bonnet, eftersom Waititi regisserat Darby vid flera tillfällen förut. Skådespelaren som ska gestalta Bonnets piratpolare Blackbeard, i Sverige känd som Svartskägg, visade sig finnas inom ännu närmare räckhåll. Taika Waititi tar alltså själv hand om den rollen.

“Vår Blackbeard är en legend, en älskare, en fajter, ett taktiskt geni, en poetisk själ och mest troligt galen. Bara en man kan spela den här rollen och det är Taika Waititi. Vi är överförtjusta att han beslutat att bära skägget”, säger showrunner David Jenkins i ett uttalande.

Det är inget unikt för Taika Waititi att dyka upp i produktioner som han själv är med och producerar eller regisserar. Exempelvis spelade han en barnslig version av Adolf Hitler i filmen Jojo Rabbit och en blodsugande vampyr i den första säsongen av What We Do in the Shadows.

Taika Waititi, som förra året vann en Oscar för manuset till Jojo Rabbit, ska också producera och regissera pilotavsnittet av Our Flag Means Death.

HBO Max-serien är löst inspirerad av en historisk person och hans äventyrliga liv i början av 1700-talet. Stede Bonnet var från Barbados och brukar kallas för gentlemannapiraten eftersom han var en måttligt välbärgad markägare och aristokrat som när han fick problem i äktenskapet bestämde sig för att dedikera sitt liv åt sjöröveri.

År 1717 köpte Stede Bonnet ett fartyg som han döpte till Revenge. Han reste sedan med sin betalda besättning längs det som nu är USA:s kust för att fånga och elda upp andra fartyg från Barbados, ett tag ihop med den ökända piraten Blackbeard/Svartskägg.

“Ett seriekoncept som sticker ut och där du omedelbart kan föreställa dig varje scen. Davids och Taikas unika tolkning av Bonnets uppsluppna och oturliga äventyr på de öppna haven kommer helt säkert att skapa spänning och förtjusning hos tittare överallt”, har HBO Max innehållschef Sarah Aubrey, tidigare sagt i ett uttalande.