Klart för sjätte säsong av The Good Fight

Historien om Diane Lockhart är långt ifrån slut. En bit in i den femte säsongen är det redan klart att det blir även en sjätte säsong av The Good Fight.

Skaparna Robert och Michelle King har haft ett par lyckosamma veckor. Först förnyades Evil för en tredje säsong. Nu har de kreativa makarna fått även sin andra serie hos Paramount+ förnyad.

The Good Fight befinner sig just nu fyra avsnitt in i den femte säsongen. Med en sjätte säsong säkrad är serien snart lika långlivad som moderserien The Good Wife som gick på kanalen CBS i sju säsonger. För Christine Baranski betyder det att hon kommer att gestalta den smarta och eleganta advokaten Diane Lockhart i minst 13 säsonger.

The Good Fight är en smart och tankeväckande serie som har mycket att säga om det samtida USA. I den pågående säsongen tvingas Diane ta ställning till om det är passande för henne att driva den afroamerikansk advokatbyrån vidare ihop med Liz (Audra McDonald) efter att firman tappat två av sina toppjurister. Samtidigt blir både Marissa (Sarah Steel) och firman intrasslad med Hal Wackner, en vanlig Chicago-medborgare som bestämmer sig för att öppna en egen rättssal i de bakre delarna av en butik. Den nya karaktären Hal Wackner spelas av Mandy Patinkin (Homeland).

The Good Fight är numera en Paramount Plus-serie, men har i Sverige sitt hem hos HBO Nordic.