Trailer: Stjärnor på rad i serie om klimatkrisen

Stjärnorna har flockats till klimatkris-antologin Extrapolations. I miniserien från Apple TV+ berättas intima historier om hur klimatförändringarna påverkar kärlek, tro, arbete och familj.

Scott Z Burns är mest känd för att ha skrivit manuset till Contagion, filmen från 2010 som förutsåg coronapandemin. Nu har Burns samlat massor av namnkunniga skådespelare för att berätta om klimatkrisen konsekvenser på människornas vardag i en nära framtid.

Meryl Streep, Sienna Miller, Kit Harington, Daveed Diggs, Edward Norton, Diane Lane, Yara Shahidi, Matthew Rhys, Gemma Chan, David Schwimmer, Keri Russell, Adarsh Gourav, Indira Varma, Marion Cotillard och Forest Whitaker medverkar alla i olika avsnitt av antologiserien.

Även om stjärnglansen lyser stark är det ingen ljus eller hoppfull bild som målas upp i trailern för Extrapolations. Tvärtom är det många olycksbådande scenarier som radas upp.

Enligt programförklaringen så presenteras i Extrapolations en nära framtid där klimatkrisens kaotiska effekter blivit en del av vardagen. Åtta olika historier om kärlek, arbete, tro och familj vävs ihop och utforskar de livsval som måste göras när planeten förändras snabbare än befolkningen. Alla historier är olika men kampen för framtiden är universell. Serien ställer frågan om vi människor är modiga nog för att förhindra vår egen undergång.

De tre första avsnitten av Extrapolations dyker upp hos Apple TV+ den 17 mars. Därefter släpps ett avsnitt i veckan.

Här är också några bilder från de olika avsnitten.

Sienna Miller i avsnitt ett. Foto: Apple TV+
Matthew Rhys, Heather Graham, Alexander Sokovikov och Noel Arthur i avsnitt ett.
Kit Harington i avsnitt 2.
Edward Norton och Mia Maestro i avsnitt 4.
Gemma Chan i avsnitt sex.
Forest Whitaker, Eiza González, Tobey Maguire och Marion Cotillard i avsnitt sju.