Kvinnlig polisduo i remake av Starsky & Hutch

En kvinnlig polisduo ska rensa upp på gatorna i en uppdaterad version av kriminalserien Starsky & Hutch.

Det är Hollywood Reporter som fått reboot-planerna bekräftade av Fox Entertainment-chefen Michael Thorn som säger att han behöver färdiga manus för minst två avsnitt innan han kan fatta ett beslut om projektets framtid.

Paul Michael Glaser och David Soul spelade de gatusmarta detektiverna Ken Starsky och Dave “Hutch” Hutchinson i 1970-talsseriens 92 avsnitt. När Starsky & Hutch ska moderniseras och placeras i nutid så heter detektiverna i stället Sasha Starsky och Nicole Hutchinson.

Den kvinnliga polisduon ska lösa kriminalfall i utkanten av Desert City och samtidigt hålla fast vid sin vänskap och på något sätt också försöka lösa mysteriet som ledde till att deras fäder skickades i fängelse 15 år tidigare för ett brott som de inte begått.

Det är inte första försöket att skaka liv i konceptet Starsky & Hutch. 2004 kom en film med Ben Stiller och Owen Wilson i titelrollerna och 2017 fick James Gunn grönt ljus att utveckla en serie hos Amazon. Den serien har det sedan varit tyst om och Gunn är som bekant numera fullt upptagen med uppdraget som kreativ chef för hela DC-universumet.