Elizabeth Olsen som yxmördare i Love and Death

Jessica Biel hann först. I april är det dags för Elizabeth Olsens version av hemmafrun som blev yxmördare. HBO Max har släppt teaser, bilder och premiärdatum för Love and Death.

Elizabeth Olsen är mest känd som Marvel-karaktären Wanda Maximoff. Nu går hon från häxa i WandaVision till yxmördande hemmafru i true crime-serien Love and Death.

Det var i Texas 1980 som Candy Montgomery till synes från ingenting brutalt mördade sin vän och granne Betty Gore med en yxa efter att ha sökt efter mer spänning i livet. Elizabeth Olsen och Lily Rabe porträtterar Candy och Betty. Bettys make Allan spelas av Jesse Plemmons och Candys make Pat av Patrick Fugit. Alla fyra var medlemmar i samma kristna församling.

Olsen, Fugit, Plemmons och Rabe runt köksbordet. Foto: HBO Max

I rollistan finns även Keir Gilchrist, Elizabeth Marvel, Tom Pelphrey och Krysten Ritter.

De tre första av totalt sju avsnitt av Love and Death har premiär på HBO Max den 27 april. Därefter följer ett avsnitt i veckan. Här är den teaser som HBO Max precis har släppt.

Miniserien kommer från David E Kelley och Nicole Kidman som tidigare producerat Big Little Lies och The Undoing ihop. Kelley har själv skrivit manuset inspirerad av boken Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs och en samling tidningsartiklar. För regin svarar Lesli Linka Glatter (Homeland).

Vanity Fair har publicerat flera nysläppta bilder. Här ytterligare några.

Hulu hann först med sin version av den uppseendeväckande true crime-historien. Jessica Biel och Melanie Lynskey har huvudrollerna i Candy som har kunnat streamas sedan i maj 2022.