Trailer: Söker sanningen om systern i Saint X

Gone Girl möter White Lotus i Saint X. Alycia Debnam-Carey och West Duchovny spelar systrarna som är i centrum för historien som berättas över många år och i flera tidslinjer.

Saint X bygger på Alexis Schaitkins roman från 2020 med samma namn. Leila Gerstein (The Handmaid’s Tale) har gjort bearbetningen och är också showrunner. Mudbound-regissören Dee Rees svarar för regin i thrillerserien, vars trailer nu släppts.

Ett mystiskt dödsfall under en familjesemester på en idyllisk karibisk resort för tankarna till White Lotus liksom försöket att utforska privilegium och klass. Men Saint X handlar inte bara om vad som ledde fram till en unga kvinnas död utan också hur det påverkar de efterlevande decennier efteråt. Gone Girl-liknelsen har mer att göra med hur dödsfallet skapar traumatiska kedjereaktioner som många år senare drar in hennes överlevande syster in i ett farligt tunnelseende i jakten på sanningen.

Den överlevande systern Emily Thomas spelas av Alycia Debnam-Carey. Den australiska skådespelerskan fick sitt genombrott som Lexa i sci fi-serien The 100 och tillbringade sedan sju år med att fajtas mot zombier i Fear the Walking Dead.

Jayden Elijah och West Duchovny i Saint X. Foto: Hulu

Emilys syster Alison, vars öde är katalysator för hela berättelsen, spelas av West Duchovny. Om efternamnet låter bekant så är det för att hon är dotter till skådespelarna David Duchovny och Téa Leoni.

Saint X är en Hulu-serie. De tre första avsnitten kommer till den amerikanska streamingtjänsten den 26 april. När serien anländer till Star på Disney+ återstår att se.