Ny komplicerad kärlekshistoria för Orlando Bloom

Carnival Row är över, men Orlando Bloom är kvar hos Amazon. Han ska producera och spela huvudrollen som en lingvist med rörigt liv i tv-versionen av This Must Be The Place.

Som så många tv-serier förut så bygger This Must Be The Place på en litterär förlaga. Den brittiska författaren Maggie O’Farrell har skrivit romanen med samma namn som utkom 2016 och handlar om ett extraordinärt äktenskap och rör sig över kontinenterna.

I boken lever den amerikanska lingvisten Daniel Sullivan ett komplicerat liv. Han är från New York, men bor på Irland, har barn i Kalifornien som han aldrig träffar och en far som han föraktar i Brooklyn. Hustrun Claudette är en tillbakadragen före detta filmstjärna som inte tvekar att dra pistol om någon dyker upp på uppfarten. Tillsammans har de skapat ett idylliskt liv på landet, men en hemlighet från Daniels förflutna hotar att krossa deras noggrant konstruerade och hårt skyddade hem.

För Orlando Bloom innebär det en ny komplicerad kärlekshistoria efter den förbjudna kärleken i fantasyserien Carnival Row. Lord of the Rings-stjärnan ska också själv producera den nya Amazon Prime-serien via sitt produktionsbolag Amazing Owl.

Suzanne Heathcote, showrunner för den tredje säsongen av Killing Eve, ska svara för manusbearbetningen.

Maggie O’Farrell är också författare till Hamnet som ska bli långfilm av Chloé Zhao, Oscarsbelönad för regin i Nomadland.