Trailer: Socialt krig i The Gilded Age

Gamla pengar möter nya i Downton Abbey-skaparen Julian Fellowes nya kostymdrama. HBO har släppt den officiella trailern för The Gilded Age.

Julian Fellowes har förlagt sitt nya societetsdrama till perioden efter det amerikanska inbördeskriget, i den brytningstid mellan det gamla och nya, som senare kommit att kallas den förgyllda åldern. Eller The Gilded Age, som också är titeln på HBO-serien som nu fått en officiell trailer.

Året är 1882 när unga Marian Brook (Louisa Jacobson Gummer), efter sin fars död, flyttar från landsbygden i Pennsylvania till sina rika fastrar i New York City, Agnes van Rhijn (Christine Baranski) och Ada Brook (Cynthia Nixon).

Tillsammans med Peggy Scott (Denée Benton), som låtsas vara hennes hembiträde, blir Marian uppslukad av livet i det snuskigt rika grannskapet och hamnar så småningom mitt i ett socialt krig mellan en av fastrarna med och den hänsynslös järnvägsmagnaten George Russell (Morgan Spector) och hans ambitiösa hustru, Bertha (Carrie Coon), som representerar nyrikedomen.

Carrie Coon som Bertha Russell.

The Gilded Age har premiär den 24 januari på HBO Max. Se den första teasern och fler bilder här.