Trailer: Sociala kriget trappas upp i The Gilded Age

Förbjuden kärlek och societetsskandaler. HBO Max har släppt trailern för säsong två av Julian Fellowes kostymdrama The Gilded Age.

Downton Abbey-skaparen Julian Fellowes senaste societetsdrama är förlagt till New York på 1880-talet, i den brytningstid mellan gamla och nya förmögenheter som senare kommit att kallas för den förgyllda åldern, eller på engelska alltså The Gilded Age.

Den nya säsongen består av åtta avsnitt. När säsongen inleds är det påskmorgonen år 1883 och nyrika Bertha Russell (Carrie Coon) har fått sin ansökan om en loge på Academy of Music avvisad. Det gör henne bara ännu mer beslutsam att fortsätta utmana fru Astor (Donna Murphy) och det gamla systemet.

Bertha arbetar inte bara för att etablera sig i societeten, utan även potentiellt inta en ledande roll i den. Under tiden utkämpar maken George Russell (Morgan Spector) sin egen strid med en växande fackförening på sin stålfabrik i Pittsburgh. 

I huset Brook fortsätter unga Marian Brook (Louisa Jacobson) sin resa för att hitta sin plats i världen genom att i hemlighet undervisa på en flickskola, medan Ada (Cynthia Nixon) överraskande inleder en ny romans. Självklart godkänner Agnes (Christine Baranski) ingetdera.

I Brooklyn börjar familjen Scotts relationer att läka efter en chockerande upptäckt och Peggy tar fram sin aktivistanda genom sitt arbete med T Thomas Fortune på tidningen NY Globe.

Säsong två av The Gilded Age har premiär på HBO Max den 30 oktober.