Teaser och datum för The Gilded Age

Downton Abbey-skaparen Julian Fellowes går från den brittiska till den amerikanska societeten. I januari startar HBO:s kostymdrama The Gilded Age.

HBO har släppt en första teaser för The Gilded Age. Som namnet antyder så utspelar sig berättelsen under den så kallade Förgyllda åldern, som inträffade efter det amerikanska inbördeskriget, och var en brytningstid mellan det gamla och det nya ekonomiska systemet.

Louisa Jacobson och Denée Benton. Foto: HBO

Året är 1882 när den unga föräldralösa kvinnan Marian Brook (Louisa Jacobson Gummer) flyttar från landsbygden i Pennsylvania till sina rika fastrar i New York City, Agnes van Rhijn (Christine Baranski) och Ada Brook (Cynthia Nixon).

Manusförfattaren Julian Fellowes flankeras av skådespelarna Carrie Coon och Morgan Spector. Foto: Sky Atlantic

Tillsammans med den mystiska Peggy Scott (Denée Benton), som låtsas vara hennes hembiträde, blir Marian uppslukad av livet i det snuskigt rika grannskapet och hamnar så småningom mitt i ett socialt krig mellan en av fastrarna och en hänsynslös järnvägsmagnat (Morgan Spector) och hans ambitiösa hustru (Carrie Coon).

The Gilded Age har premiär den 24 januari på HBO Max.

Julian Fellowes skrev också manus till samtliga avsnitt i den omåttligt populära brittiska serien Downton Abbey. Likaså filmmanuset både till den första spinoff-filmen och nu aktuella Downton Abbey: A New Era, som också fått en trailer i dagarna. Filmen går upp på biograferna den 18 mars.