Trailer: Snowpiercer som tv-serie

Vägen har varit lång och krokig väg, men nu är tv-versionen av Snowpiercer redo för premiär. Jennifer Connelly och Daveed Diggs syns i huvudrollerna.

Bong Joon Ho utforskade i sin film Snowpiercer, precis som i sin Oscarsvinnande film Parasite, social orättvisa och klassfrågor. Även tv-serien kommer att fokusera på samma teman.

Den amerikanska kanalen TNT startade arbetet med Snowpiercer för mer än tre år sedan och många problem har uppstått på vägen. Inte minst har det handlat om kreativa skiljaktigheter.

Till slut hamnade Orphan Black-skaparen Graeme Manson bakom spakarna och nu är alltså serien äntligen färdig att visas för världen. Ironiskt nog har serien nu också fått premiärdatumet flyttat, men denna gång handlar det om en tidigareläggning på två veckor. Snowpiercer har premiär på TNT den 17 januari och utanför USA, inklusive Sverige, på Netflix den 25 maj.

Oscarvinnaren Jennifer Connelly och Tony Awards-belönade Daveed Diggs har de två huvudrollerna i serien där resterna av mänskligheten lever i ett tåg med 1001 vagnar som är i ständig rörelse runt jordklotet. Historien utspelar sig sju år efter att världen förvandlats till ett fruset ödelandskap.

Jennifer Connelly spelar en förstaklass-passagerare, känd som ”Voice of the Train”, tågets röst. Hon anser att klassystemet behövs för att tågsamhället ska överleva. Daveed Diggs spelar en av tågets fattigaste passagerare, som vågar protestera mot systemet. Mickey Sumner, Rowan Blanchard och Annalise Basso finns också i rollistan.