Trailer: Tv-versionen av Blindspotting

Daveed Diggs och Rafael Casal har gjort tv-serie av sin kritikerrosade film Blindspotting. Den här gången ligger fokuset på Ashley.

Barndomskompisarna Daveed Diggs (Snowpiercer, Hamilton) och Rafael Casal (Bad Education) skrev, producerade och spelade själv två av huvudrollerna i komedidramat Blindspottning från 2018. Tillsammans med Jasmine Cephas Jones (Mrs Fletcher), som också medverkade i filmen, har de nu byggt vidare på berättelsen i en tv-serie hos kabelkanalen Starz.

Handlingen är placerad i Oakland, Kalifornien. Det är en amerikansk stad där huspriserna stigit snabbt och skoningslöst separerat rika från fattiga, och skapat en tuff tillvaro som utgör kuliss för Blindspotting.

Jasmine Cephas Jones som Ashley.

Serien tar vid sex månader efter filmen. Fokuset läggs nu på Ashley (Cephas Jones). Hon var på väg att vänja sig vid ett bekvämt medelklassliv när hennes partner Miles (Casal) oväntat hamnar bakom galler. Hon får ensam navigera den kaotiska, men även humoristiskt existentiella kris som uppstår när hon och sonen tvingas flytta in hos Miles mamma Rainy (Helen Hunt) och halvsyster Trish (Jaylen Barron).

Hamilton-stjärnan Daveed Diggs krediteras som både författare och skådespelare, men med tanke på att han inte syns till alls i trailern är det oklart hur stor roll hans karaktär Collin Hoskins kommer att ha i serien.

Blindspotting har premiär den 13 juni på den amerikanska kabelkanalen Starz. Svensk premiär på C More den 30 juni.