Trailer: Alternativa liv i sci fi-serien Dark Matter

Apple TV+ har släppt trailern för Dark Matter. Joel Edgerton och Jennifer Connelly har de ledande rollerna när författaren Blake Crouch gör tv-serie av sin egen bästsäljande roman.

Om Apple TV+ har någon profil så är det som en plattform för ambitiösa science fiction-satsningar. Efter serier som Foundation, Invasion och Constellation kommer nu Dark Matter. Dark Matter är baserad på Blake Crouch bästsäljande thrillerroman med samma namn från 2016 och Crouch är även sci fi-seriens skapare och showrunner.

Huvudrollsinnehavaren Joel Edgerton (The Underground Railroad, Star Wars) är också exekutiv producent. Han spelar Jason Dessen, en fysikprofessor och familjeman som när att han vandrar hemåt en natt blir bortförd till en alternativ version av sitt liv. När han försöker återvända till verkligheten förvandlas tillvaron till en mardröm. I en labyrint av olika verkligheter, som hade kunnat vara hans liv, ger sig Jason ut på upprörande resa för att ta sig tillbaka till sin riktiga familj och rädda dem från den mest skrämmande och oslagbara fiende han kan tänka sig: han själv.

Oscarvinnaren Jennifer Connelly spelar Jasons hustru i den riktiga världen. Andra viktiga roller görs av Alice Braga, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi och Oakes Fegley.

De två första av totalt nio avsnitt av Dark Matter har premiär den 8 maj. Därefter släpps övriga avsnitt veckovis.

Den nya thrillerserien från Apple TV+ ska inte förväxlas med sci fi-dramat med samma namn från 2015 som utspelade sig i rymden och producerades av kanalen Syfy.