Avskedsdatum för 13 Reasons Why

DELA

Få serier har varit så omtalade som 13 Reasons Why. Nu har den fjärde och sista säsongen fått ett premiärdatum av Netflix.

Netflix har släppt en känslomässig video där de unga skådespelarna säger adjö till varandra och fyra säsonger av 13 Reasons Why. Det är också i avskedsvideon vi får veta att den sista säsongen av ungdomsdramat landar på streamingplattformen den 5 juni.

Netflixserien om eleverna på Liberty High School debuterade 2017 och byggde från början på en bestseller i Young Adult-genren av Jay Asher om en flickas självmord och vilken roll hennes skolkamrater spelat i hennes död. Sedan dess har historien tagit ett språng från boken och den senaste säsongen kretsade kring ett mordfall. Under finalsäsongen kommer huvudkaraktärerna att ta studenten, mer än så är inte känt om handlingen i den fjärde säsongen.

13 Reasons Why är en av Netflix mest omdiskuterade serier och ett sociala medier-fenomen. Både hyllad för att vara ett engagerande tonårsdrama, men också kritiserad för sitt sätt att skildra ett självmord.

Netflix har för att bemöta kritiken adderat varningsskyltar och information om stödlinjer. Streamingtjänsten har till och med skapat en särskild informationssida för unga runt om i världen som behöver prata med någon.