Trailer: Sista kapitlet av The Affair

Noah Solloway vill försonas med sina nära och kära i det sista kapitlet av The Affair. Men får han det? Och hur påverkas nästa generation av allt som hänt?

Med otrohet som det centrala temat gjorde The Affair för fem år sedan stort avtryck i tv-landskapet. Men premissen har varit en utmaning för manusförfattarna att bygga vidare på och för varje säsong har Showtime-serien hamnat allt mer i skuggan. Seriens skapare Sarah Treem har dock fått förtroendet att avsluta historien med en femte säsong. Den 26 augusti inleds det sista kapitlet på HBO Nordic.

Både Ruth Wilson (Alison Bailey) och Joshua Jackson (Cole Lockhart) har lämnat serien, men Dominic West och Maura Tierney hänger med till slutet, vilket av naturliga skäl placerar Noah och Helen Solloway i centrum. Båda två får nu hantera konsekvenserna av sina handlingar.

När säsongen inleds har Helen en affär med den karismatiska filmstjärnan Sasha Mann, spelad av danske Clas Bang (aktuell även i en ny brittisk Dracula-serie). I hennes frånvaro tvingas Noah svälja sin stolthet och ta hand om familjen. Han söker försoning med alla som han sårat, men får han det?

”Om smärta kan eka genom generationer. Så kan kärlek.” Frågan är vad det citatet från den officiella trailern betyder när vi via ett hopp framåt i tiden även får möta Coles Lockharts och Alison Baileys vuxna dotter Joanie Lockhart (Anna Paquin). Hon beger sig till Montauk för att ta reda på vad som hände med hennes mor.