Dansken som är nästa greve Dracula

Karismatisk, intelligent och sexig. Claes Bangs tolkning av Dracula kommer till Netflix som släppt de första bilderna på danskens version av den mytomspunne greven.

Som Stream tidigare berättat så ska dansken Claes Bang spela Dracula i ännu en nytolkning av den klassiska skräckhistorien av Bram Stroker. Sherlock Holmes-teamet Mark Gatiss och Steven Moffat har skapat och skrivit vampyrserien som är ett samarbete mellan brittiska BBC och Netflix. Deras historia utspelar sig 1897 och kommer helt och hållet att fokusera på den blodtörstige greven från Transsylvanien och hans dödliga planer för det viktorianska London.

Här är den den första bilden på Claes Bang i rollen som Dracula.

Foto: Robert Viglasky

”Jag ser mycket fram emot att gräva i den här ikoniska och superintressanta karaktären. Ja, han är ond, men han är så mycket mer, han är karismatisk, intelligent, kvicktänkt och sexig. Jag inser att det är mycket att leva upp till men känner mig priviligerad att få ta mig an denna fantastiska karaktär”, har Bang förklarat.

Här pratar radarparet Steven Moffat och Mark Gatiss om vad vi kan förvänta oss av Claes Bangs Dracula.

I andra roller syns Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West, Paul Brennen, Sarah Niles, Sofia Oxenham, John McCrea, Phil Dunster samt nykomlingen Millicent Wong. Sedan tidigare är också Dolly Wells, John Heffernan, Joanna Scanlan, Sacha Dhawan, Jonathan Aris, Morfydd Clark och Nathan Stewart-Jarrett klara för miniserien.

Dracula kommer att visas på BBC och Netflix som har rättigheterna utanför Storbritannien och Irland. Serien består av tre avsnitt på vardera 90 minuter. Premiärdatum har inte annonserats, men brittiska medier tror att BBC kommer att visa serien kring jul- och nyårshelgen.