Netflixtrailer och datum för Stateless

Fyra personers vägar korsas vid ett flyktingförvar i den australiska vildmarken. Den 8 juli är det premiär på Netflix för Cate Blanchett-skapade Stateless.

Dubbla Oscarsvinnaren Cate Blanchett gjorde tv-debut i den hyllade FX-serien Mrs America (i Sverige på HBO Nordic). Nu är hon tv-aktuell igen, denna gång med en serie som hon själv varit med och skapat. Fröet till Stateless såddes i Cate Blanchetts kök redan 2013 vid ett samtal med manusförfattaren Elise McCredie. 

Den 8 april är det premiär på Netflix för miniserien i sex avsnitt. I centrum finns en flygvärdinna som flyr från en kult, en afghansk flykting som försöker rädda sin familj, en ung trebarnsfar som vill slippa sitt tråkiga jobb och en ambitiös byråkrat som försöker förhindra en skandal att komma ut. Deras liv korsas i ett australiskt flyktingförvar där de var och en från sina perspektiv slåss mot ett immigrationssystem som i sig är trasigt.

Förutom Cate Blanchett själv medverkar Yvonne Strahovski, Dominic West, Jai Courtney, Asher Keddie, Fayssal Bazzi och nykomlingen Soraya Heidari.

Netflix har köpt rättigheterna till Stateless utanför Australien. Här är trailern: