Daniels och Tierney i familjedramat Rust

DELA

Maura Tierney stannar hos Showtime även efter att The Affair har avslutats. I familjedramat Rust spelar hon mot Jeff Daniels.

Maura Tierney slog igenom i sjukhusserien Cityakuten (ER). Efter fem säsonger som Helen Solloway i otrohetsdramat The Affair går hon vidare till ännu ett Showtime-drama.

Rust baseras på Philipp Meyers debutroman American Rust från 2009 och utspelar sig i en liten fiktiv industristad i det så kallade rostbältet i sydvästra Pennsylvania. Berättelsen utgår från den komplicerade och komprometterade polischefen Del Harris. När sonen till kvinnan han älskar anklagas för mord måste han bestämma sig för hur långt han är beredd att gå för att skydda pojken och hans mor.

Del Harris spelas av Jeff Daniels (The Newsroom) som också är en av seriens exekutiva producenter. Maura Tierney har den andra huvudrollen som hans kärlek Grace Poe. Grace försöker bilda en fackförening i klädfabriken där hon jobbar samtidigt som hennes son Billy (Alex Neustaedter), före detta high school-stjärna i amerikansk fotboll, blir misstänkt för mord på en före detta polis. Bill Camp, David Alvarez och Julia Mayorga ingår också i rollistan.

Produktionen av Rust skulle egentligen pågå nu, men som med alla andra tv-serier är tidsschemat nu högst oklart. Eftersom det är en Showtime-serie kan man i alla fall förvänta sig att serien så småningom letar sig fram till HBO Nordic.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR