Skådisarna i Penny Dreadful-uppföljaren

DELA

Tre år efter att Penny Dreadful avslutades följer John Logan upp med en serie i samma anda. Natalie Dormer från Game of Thrones har en av de ledande rollerna i City of Angels.

Säsong tre av den välgjorda skräckserien Penny Dreadful var över i juni 2016. Beslutet att lägga ned serien av kreativa skäl kom oväntat. Lika överraskande var det när Showtime i höstas meddelade att skaparen John Logan nu är redo att berätta en ny historia i samma anda.

Penny Dreadful: City of Angels beskrivs som en andlig släkting, snarare än spinoff. Den nya serien kommer också att ha övernaturliga inslag, men handlingen utspelar sig i en ny era och i en ny stad och kommer att berättas med större historisk och social medvetenhet, har John Logan förklarat.

I City of Angels tas vi till Los Angeles år 1938, under en era i stadens historia då mexikansk-amerikansk folksägen hade en stark ställning och samhällsklimatet präglades av stora sociala och politiska spänningar. Serien kommer att utforska rötterna till konflikten mellan olika karaktärer med kopplingar till det katolska dödshelgonet Santa Muerte.

Nyheten om spinoffen kom i november, nu har inspelningen påbörjats. En av de ledande rollerna görs av Natalie Dormer, mest känd som Margaery Tyrell i Game of Thrones. Dormer spelar Magda, en karismatisk och smart demon som kan byta skepnad till vem hon vill och därför utgör en farlig fiende eller en ovärderlig allierad. Lorenza Izzo (Once Upon A Time In Hollywood) spelar hennes syster dödshelgonet Santa Muerte.

Den enda som återvänder från originalserien är Rory Kinnear. Han spelade Frankensteins första monster, John ”The Creature” Clare i Penny Dreadful och har även en nyckelroll i City of Angels som dr Peter Craft, en tysk barnläkare och ledare för German-American Bund, en organisation som verkar för att hålla USA isolerat från det växande krigshotet i Europa.

John Logan välkomnar Rory Kinnear tillbaka: ”Det är ingen hemlighet att Rory är en av mina favoritskådespelare på den här planeten, och att arbeta med honom i originalserien var så inspirerande att jag skrev den här rollen för honom.”

Lorenza Izzo, Rory Kinnear, Daniel Zovatto, Adriana Barraza och Nathalie Dormer.

Daniel Zovatto (Fear the Walking Dead) spelar Tiago Vega, detektiven som ska utreda ett hemskt mord som chockar staden. Det dröjer inte länge innan Tiago och hans familj hamnar på kollisionskurs med starka krafter som hotar att slita isär familjen. Adam Rodriguez (CSI: Miami) gör rollen som den äldsta Vega-brodern, en stridbar facklig förkämpe. Jessica Garza (The Purge) och nykomlingen Johnathan Nieves spelar Josefina Vega respektive Mateo Vega. Mamman Maria Vega spelas av Adriana Barraza (¡Anita, no te rajes!).

Andra som är klara för skräckserien är Michael Gladis (Mad Men), Kerry Bishé (Halt and Catch Fire), Nathan Lane (Modern Family), Thomas Kretschmann (Avengers: Age of Ultron), Dominic Sherwood (Shadowhunters) och Ethan Peck (Star Trek: Discovery).

De tre Penny Dreadful-säsongerna finns fortfarande på HBO Nordic, där även City of Angels lär dyka upp vad det lider.