Se Samuel L Jackson som Ptomely Grey

Ptomely Grey vill ha sina minnen tillbaka. Samuel L Jackson är både producent och spelar titelrollen i The Last Days of Ptomely Grey.

Miniserien som kommer till Apple TV+ den 11 mars är baserad på Walter Mosleys roman med samma namn. Den bästsäljande författaren har själv gjort bearbetningen till tv-manus och är exekutiv producent ihop med Samuel L Jackson.

Samuel L Jackson är mest känd som Nick Fury i Marvel-universumet och från minnesvärda roller i flera Quentin Tarantino-filmer. The Last Days of Ptomely Grey är något helt annat, vilket framgår tydligt i den nysläppta trailern från Apple TV+.

Samuel L Jackson som Ptomely Grey. Foto: Apple TV+

Samuel L Jackson Jackson spelar Ptomely Grey, en äldre sjuklig man som är bortglömd av sin familj, sina vänner och på sätt och vis även sig själv. När han står utan omsorgstagare och är på väg ännu djupare in i sin demens får han hjälp av en föräldralös tonåring. Robyn spelas av Dominique Fishback (Judas and the Black Messiah). 

När Ptomely och Robyn får höra om en behandling som kan hjälpa Ptolemy att få tillbaka gamla minnen så startar en resa mot chockerande sanningar om det förflutna, nutid och framtid. 

De två första av totalt sex avsnitt av The Last Days of Ptolemy Grey har premiär på Apple TV+ den 11 mars.