Trailer: Nick Furys sista fight i Secret Invasion

Vem är vän och vem är fiende? Det är frågan i Marvel-serien Secret Invasion där Nick Fury återvänder för, som han säger i den nysläppta trailern, “en sista fight”.

Den nya Marvel-serien är mer av en spionthriller än en superhjälteserie. Secret Invasion har också en tydlig politisk dimension.

Det har gått decennier sedan händelserna i Captain Marvel då Nick Fury stred sida vid sida med skrulledaren Talos. De två är fortfarande vänner, men Furys löfte om hitta en egen plats för skrull-utomjordingarna har inte infriats och missnöjet har skapat grogrund för en extremistfalang som nu försöker att ta över planeten genom att plantera dubbelagenter, som kan byta skepnad, i maktpositioner runt om i världen.

Samuel L Jackson och Ben Mendelsohn repriserar i Secret Invasion sina roller som Nick Fury och Talos. Återvänder till sina Marvel-karaktärer gör även Don Cheadle som James “Rhodey” Rhodes och Cobie Smulders som Maria Hill.

Olivia Colman, Emilia Clarke och Kingsley Ben-Adir gör alla debut i Marvel-universumet. Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami) spelar Gravik, motståndsledaren som radikaliserat skrullerna i extremistfalangen. Emilia Clarke (Game of Thrones) spelar G’iahl, en radikaliserad skrull som har en speciell relation till Talos, och Oscarsvinnaren Olivia Colman spelar en kallblodig MI6-agent.

Secret Invasion har premiär den 21 juni på Disney+.