Orphan Black får en fortsättning

Fem år efter att originalserien tog adjö är planerna på en fortsättning av sci fi-serien Orphan Black på väg att realiseras.

Orphan Black var den lilla kultserien från BBC America som med tiden växte i popularitet och fick en dedikerad fanbas, mycket tack vare Tatiana Maslanys Emmybelönade insats som Sarah, Alison, Cosima, Rachel, Helena och ett gäng andra kloner.

Science fiction-dramat utspelade sig i en nära framtid och utforskade teman som identitet, reproduktion och makten över våra egna kroppar. Den femte och sista säsongen anlände sommaren 2017.

Ett par år senare började spinoff-snacket som nu börjar ta mer konkret form. Det är Variety som säger sig veta att AMC, som tillsammans med BBC äger BBC America, hittat sin manusförfattare i Anna Fishko (Fear the Walking Dead) och att ett författarrum öppnats för projektet.

Vad den nya serien ska handla om är okänt, men det rör sig inte om någon reboot, utan om en ny story som utspelar sig inom samma universum.

Orphan Black skapades av John Fawcett och Graeme Manson. Om de är involverade på något sätt i det nya projektet framgår inte.

Det är också oklart hur den nya serien kommer att förhålla sig till den podcast som Clone Club-fansen nu betraktar som kanon. Orphan Black: The Next Chapter har precis avslutat den andra säsongen med medverkan från Tatiana Maslany och flera av kollegerna från originalserien.

Orphan Black fanns tidigare på svenska Netflix, men kan just nu inte streamas lagligt i Sverige.