Elisabeth Moss plågad i Shining Girls

Elisabeth Moss har tagit plats i ett nytt tv-helvete. I bearbetningen av Shining Girls plågas hennes karaktär av ett djupt trauma.

Senast Elisabeth Moss var aktuell på tv-skärmarna var som June Osborne i den fjärde säsongen av den dystopiska Hulu-serien The Handmaid’s Tale (HBO Max i Sverige). I sin nya Apple-serie spelar Moss en annan plågad karaktär.

Kirby Mazrachi är arkivist på en tidning i Chicago, vars journalistdrömmar blev pausade efter en brutal attack som lämnade henne i en ständigt skiftande verklighet. När hon får veta att ett färskt mord kan kopplas till övergreppet på henne själv så teamar hon upp med veteranreportern Dan Velazquez (Wagner Moura). Han är den enda som är lika intresserad av fallet som hon och erbjuder också trygghet. Tillsammans försöker de hitta ledtrådar till varför henne tillvaro hela tiden skiftar så att hon kan konfrontera sitt förflutna.

Här är den första teasern som Apple TV+ släppte i samband med en TCA-panel med bland andra Elisabeth Moss.

Elisabeth Moss, som även varit med och producerat och regisserat Shining Girls, pratade under panelen om sin karaktär: “Kirbys trauma har att göra med att hon inte kan veta vem som låg bakom attacken mot henne och det gör henne vansinnig. Så om det fanns en person som attackerade dig, och som fortfarande går omkring där ute … jag försökte sätta mig själv i det tillståndet. Lägg sedan till den ständigt skiftande verkligheten och att du inte vet varför det händer.”

De andra större rollerna görs av Phillipa Soo (Hamilton), Amy Brenneman (The Leftovers) och Jamie Bell (Turn).

Thrillerserien är baserad på Luaren Beukes bästäljande roman med samma namn och består av åtta avsnitt. De tre första avsnitten av Shining Girls landar hos Apple TV+ den 29 april. Därefter släpps ett avsnitt varje fredag.