Samuel L Jackson gangster i Kevin Harts true crime-serie

Samuel L Jackson ska spela en gangster från 1970-talet. Stjärnan är klar för en av huvudrollerna i Kevin Harts true crime-serie Fight Night: The Million Dollar Heist.

Samuel L Jackson är mest känd för sina filmroller, men har ägnat de senaste åren även åt tv-produktioner. Insatsen i Apple TV-serien The Last Days of Ptomely Grey fick beröm, men Marvel-serien Secret Invasion var en stor besvikelse.

Nästa tv-projekt är en miniserie som produceras av Kevin Hart och Will Packer. True crime-historien är baserad på podcasten Fight Night som Will Packer också var med och producerade, rapporterar Variety.

Fight Night: The Million Dollar Heist utspelar sig i Atlanta 1970. Under samma kväll som boxaren Muhammad Alis historiska comeback-match genomfördes ett beväpnat rån som enligt synopsis “förändrade inte bara en mans liv utan ödet för en hel stad”.

I centrum finns en gangster och en detektiv. Samuel L Jackson ska spela gangstern Frank Moten, som av tabloidpressen fick smeknamnet “the Black Godfather”, den svarte gudfadern. Kevin Hart gör rollen som detektiven J D Hudson som var satt att lösa brottet, och även en av de första mörkhyade poliserna i Atlanta som steg i graderna.

Det är den amerikanska streamingtjänsten Peacock som beställt miniserien, vilket betyder att Skyshowtime ligger närmast till hands som svensk distributör.