Trailer: Rosario Dawson i DC-serien DMZ

Rosario Dawson är en sjukvårdare i desperat jakt på sin son i trailern till Ava DuVernay-regisserade HBO Max-serien DMZ.

Rosario Dawson är en av få skådespelare som lyckats ta plats i såväl Marvel- och Star Wars- som DC-universumet. Hon spelade Claire Tempel i Marvel-serierna Iron Fist, Luke Cage och The Defenders. Därefter har hon synts som Ahsoka Tano i The Mandelorian och Boba Fett, och är snart aktuell i sin egen Star Wars-serie, döpt efter den populära Clone Wars-karaktären.

Men först handlar det om DMZ, som är en bearbetning av ett DC comics-album av Brian Wood och Riccardo Burchielli. Roberto Patino (Westworld, Sons of Anarchy) är showrunner för HBO Max-serien och producerar miniserien ihop med Ava DuVernay (When They See Us). DuVernay har också regisserat pilotavsnittet.

Rosario Dawson som Alma Ortega i DMZ-

Seriens fyra avsnitt utspelar sig under ett andra inbördeskrig i USA som gjort Manhattan till en demilitariserad zon (DMZ), förstörd och isolerad från resten av världen. Rosario Dawson spelar den modiga och tuffa sjukvårdaren Alma Ortega, som ger sig ut på en skrämmande resa för att finna den son som försvann vid krigets inledning. Hon hamnar mitt i en konflikt som eldas på av Benjamin Bratts Parco Delgado, den populära och dödligt farliga ledaren för ett mäktigt gäng i DMZ som vill styra den nya världen och inte kommer att låta något hindra honom.

DMZ har premiär på HBO Max i USA den 17 mars, i praktiken dagen därpå på svenska HBO Max.