Maggie och Negan i Walking Dead-spinoff

Maggie och Negan är huvudpersoner i den senaste spinoffen av The Walking Dead. AMC har beställt en första säsong av Isle of the Dead.

Den amerikanska kabelkanalen AMC fortsätter att expandera sitt framgångsrika The Walking Dead-universum. Den första zombie-spinoffen, Fear the Walking Dead, har följts av miniserien Walking Dead: World Beyond, en ännu titellös serie om Daryl och Carol och antologiserien Tales of the Walking Dead.

Isle of the Dead blir alltså den femte spinoffen till moderserien, vars elfte och sista säsong pågår just nu. Den nya serien ska följa det osannolika paret Maggie Rehee och Negan – det var trots allt Negan som mördade Maggies make – i ett postapokalyptiskt Manhattan som sedan länge är avskuret från fastlandet. Den sönderfallande staden är full av levande döda och invånare som har gjort New York City till sin egen värld bestående av anarki, faror och terror, men också det som är vackert.

Eli Jorné ska producera de sex avsnitten tillsammans med Lauren Cohan och Jeffrey Dean Morgan, som spelar Maggie och Negan. Som vanligt under överseende av The Walking Dead-universumets innehållschef Scott Gimple.

 AMC räknar med att premiären av Isle of the Dead kommer att ske under 2023.