Trailer: Batwoman med Ruby Rose

En kvinnlig Bruce Wayne stiger in på superhjältescenen. Den 8 oktober är det premiär på HBO Nordic för Batwoman med Ruby Rose i titelrollen.

Kanalen The CW introducerar i höst ännu en Greg Berlanti-producerad superhjälteserie från DC Comics-världen. Arrow, The Flash, Supergirl och Legends of Tomorrow rör sig alla i samma universum, det som brukar kallas Arrow-verse och som föddes 2012 med just Arrow.

Ruby Roses version av Batwoman introducerades för första gången under fjolårets crossover ”Elseworlds”, men får nu alltså en alldeles egen serie. Nästa crossover, ”Crisis on Infinite Earths”, kommer därmed att ha karaktärer från fem olika serier och bli den största hittills inom Arrow-verse.

I den nya trailern för Batwoman presenterar sig Kate Kane som Bruce Waynes kusin och som arvtagare till hans ”perfekta” kostym, som dock behöver anpassas till en kvinnas kropp. Kate Kane har ett starkt socialt patos och är en skicklig fighter. När hon ger sig ut på Gothams gator som Batwoman måste hon först besegra sina egna demoner innan hon kan omfamna rollen som hjälten som ska ingjuta hopp i Gothams invånare.

Dougray Scott (Snatch) gör rollen som Kate Kanes far Jacob Kane. Rachel Skarsten (Lost Girl) spelar Alice som är Batwomans huvudfiende och det närmaste tv-serien kommer en Joker-karaktär. Sophie Moore, potentiell flickvän till Kate Kane, spelas av Meagan Tandy (Teen Wolf).

Alla de stora spelarna positionerar sig nu i det stora slaget om streamingpubliken. Det innebär bland annat att nya The CW-serier numera hamnar hos HBO Nordic (guide till var CW-serierna streamas här). Batwoman har premiär i USA den 6 oktober och kommer två dagar senare till HBO Nordic.