Keanu Reeves aktuell för stor tv-roll

Keanu Reeves kan vara på väg mot sin första stora tv-roll. The Devil in the White City ska bearbetas till miniserie med Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese som producenter.

Filmstjärnan Keanu Reeves är just nu långfilmsaktuell i Matrix Resurraction och är också stjärnan i nästa kapitel om John Wick som väntas till biograferna under 2023. Nu sneglar han för första gången mot tv-formatet. Deadline Hollywood uppger att Keanu Reeves befinner sig i förhandlingar om en av huvudrollerna i en påkostad tv-bearbetning av Erik Larsons mångfaldigt prisbelönade roman The Devil in the White City (Djävulen i den vita staden).

Romanen från 2003 har den fullständiga titeln The Devil inte the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair och berättar den spektakulära och fascinerade historien om världutställningen som gömde USA:s första seriemördare.

I berättelsens centrum finns två män, en arkitekt och en seriemördare, vars öde blev för evigt sammanflätade vid Världsutställningen i Chicago 1893. Daniel H Burnham är en briljant och kräsen arkitekt som kämpar för att göra avtryck i världen. Henry H Holmes är en snygg och lömsk doktor som skapat ett eget ”Mordhotell” på mässan, ett palats byggt för att förföra, tortera och lemlästa unga kvinnor.

Mer än 28 miljoner kom för att besöka Chicagos White City. Många var kvinnor, och flera av dem tog in på World’s Fair Hotel. Det var det sista de gjorde i livet.

Tv-serien ska ta tittarna med på en rundtur av mord, romans och mysterium under det som brukar kallas den förgyllda åldern, det vill säga perioden efter det amerikanska inbördeskriget.

Leonardo DiCaprio köpte rättigheterna till boken redan 2010, och projektet har sedan dess befunnit sig i olika utecklingsstadier, först som långfilm med Martin Scorsese som tänkt regissör och sedan 2019 som tv-serie hos amerikanska streamingtjänsten Hulu.

Sam Shaw (Castle Rock, Manhattan) jobbar nu med bearbetningen och Todd Field ska regissera de två första avsnitten av miniserien. DiCaprio och Scorsese är fortfarande inblandade i Hulu-projektet som exekutiva producenter.

Vilken av de två huvudrollerna som Keanu Reeeves förhandlar om är oklart. Likaså vem som kan vara aktuell för den andra rollen.