Ny säsong av Peaky Blinders i maj

Allt fokus är på Tommy Shelby i den korta teasertrailer som påminner om att det historiska gangsterdramat Peaky Blinders mycket snart är tillbaka med sin tredje säsong. 

Peaky Blinders är ett brittiskt gangsterdrama som blandar historia och fiktion. Regissören Otto Bathurst har inspirerats av allt från gamla spaghetti-westerns av Sergio Leone till Ridley Scotts ikoniska film Blade Runner när han gestaltar 1920-talets Birmingham. Det är en smutsig stad med rökiga skorstenar, snuskigt hamnvatten, lortiga sidogator och förfallna hus – ändå lyckas Bathurst elegant fånga stadens anda på ett smickrande sätt.
”Det är fortfarande en Birmingham-story och det kommer det alltid att vara. Men nu blir konsekvenserna internationella”, säger Peaky Blinders skapare och enda manusförfattare, Steven Knight, om säsong tre.

Cillian Murphy spelar Tommy Shelby, den fruktade huvudpersonen med det oskuldsfulla utseendet. Han kommer att ha ännu mer att göra i den tredje säsongen som förstås även ser resten av Shelby-klanen återvända. Den heta filmstjärnan Tom Hardy (Mad Max: Fury Road) har också funnit tid till att reprisera sin roll som den magnetiska gangstern Alfie Solomons.

Säsong tre har premiär på BBC Two den 5 maj. C More, som även har de två första säsongerna tillgängliga, börjar visa den tredje säsongen av Peaky Blinders två dagar senare. De två första säsongerna av gangsterdramat finns även på Netflix.

Har du helt missat detta mästerliga gangsterdrama så är vår recension från förra året en bra introduktion. Recensionen finns här.

Uppdaterat 2016-050-11 eftersom Netflix nu har två säsonger av Peaky Blinders.