Trailer och premiärdatum för The Witcher

Fantasysagan The Witcher återkommer i december. Netflix har släppt både premiärdatum och en teaser med fokus på Geralt och Ciri.

Den populära fantasyserien The Witcher, skriven av den polska författaren Andrzej Sapkowski, har växt till en franchise som numera består även av dataspel och tv-serier. I går genomfördes det första fankonventet, Witchercon, med bland annat en panel med skaparen Lauren Schmidt Hissrich och en rad av skådespelarna. Netflix passade då på att släppa teasers och premiärdatum för både huvudserien The Witcher och den nya animerade serien The Witcher: Nightmare of the Wolf. Den senare har premiär den 23 augusti.

Fansen får vänta lite längre på säsong två av The Witcher. Premiären är satt till den 17 december. Den första säsongen byggde främst på romanen The Last Wish. Den andra kommer att hämta inspiration från flera olika böcker och skörda frukterna av den värld och de karaktärer som man lade grunden till i säsong ett.

Trailern är centrerad kring monsterjägaren och häxkarlen Geralt av Rivia, (Henry Cavill) och prinsessan Ciri (Freya Allan). De två befinner sig i Geralts barndomshem där han försöker skydda den unga prinsessan från de starka krafter som finns inom henne.

Bland nytillskotten i säsong två märks norrmannen Kristofer Hivju (Game of Thrones) och dansken Kim Bodnia (Bron, Killing Eve). Hivju ska spela den fördömda, monstruösa Nivellen och Bodnia gör rollen som Vesemir, kontinentens äldsta och mest erfarna Witcher och huvudkaraktär i den animerade serien.

Adjoa Andoh (Bridgerton), Cassie Clare (Brave New World), Liz Carr (Silent Witness), Graham McTavish (Outlander), Kevin Doyle (Downton Abbey), Simon Callow (Four Weddings and a Funeral), Chris Fulton (Bridgerton), Yasen Atour (Young Wallander), Agnes Bjorn (Monster), Paul Bullion (Peaky Blinders) och Aisha Fabienne Ross (The Danish Girl) är också nya för säsongen.

Även postern för säsong två presenterades under Witchercon.