Julpremiär för The Witcher-spinoff

Sådär 1 200 år innan Geralt, Ciri och Yennefer, så kämpade tre älvor mot soldaterna. Netflix har släppt teaser och premiärdatum för The Witcher: Blood Origin.

Prequelserien The Witcher: Blood Origin utspelar sig i samma universum som originalserien, vars tredje säsong kommer till Netflix den 17 december. En vecka senare, på juldagen, har spinoffen premiär.

Enligt Netflix är miniserien en tidlös historia om de händelser som ledde fram till den avgörande föreningen av de olika sfärerna då monster, människor och älvor förenas i den allra första Witchern.

Teasern fokuserar på tre älvor, spelade av Michelle Yeoh, Laurence O’Fuarain och Sophia Brown, som både bråkar med varandra och krigar tillsammans mot soldater.

Michelle Yeoh spelar Scian, den sista medlemmen i en nomadstam av svärdälvor som är ute på uppdrag för att hämta hem ett knivblad som stulits från folket.

Laurence O’Fuarains karaktär heter Fjall, och är född in i en klan av krigare som svurit att skydda en kung, men nu i stället är ute efter att utkräva hämnd.

Sophia Browns Éile är en elitkrigare som lämnat sin klan och sin position som drottningens vakt för ett liv som vandrande musikant, men omständigheterna tvingar tillbaka henne till svärdsvingandet.