Trailer: Gordon-Levitt som Mr Corman

Joseph Gordon-Levitt spelar mellanstadielärare i sin nya Apple TV-serie. Han har också skapat, regisserat och producerat Mr Corman.

När den talangfulla mångsysslaren Joseph Gordon-Levitt (Inception) återvänder till tv så är det i en dramakomedi som han själv har skapat om en karaktär som har drag av honom själv.

I den nysläppta trailern möter vi Josh Corman. Han är en mellanstadielärare i San Fernando Valley som drömmer om att bli artist, men vägen dit är lång för en man som lider av ångest, ensamhet och bristande självförtroende. I trailern frågar Mr Corman sina elever om de är lyckliga och bara en elev räcker upp handen. När han själv får samma fråga svarar han ja – utan att låta särskilt övertygande.

Hemmavid har hans före detta fästmö Megan (Juno Temple) flyttat ut och hans high school-kompis Victor (Arturo Castro) flyttat in, och Josh kämpar med att hitta en väg framåt i livet.

Debra Winger, Bobby Hall (aka Logic), Alexander Jo, Jamie Chung, Shannon Woodward och Hector Hernandez finns också i rollistan.

Den ömsinta dramakomedin har premiär på Apple TV+ den 6 augusti. De två första avsnitten släpps samtidigt, därefter ett avsnitt veckovis på fredagar.

Joseph Gordon-Levitt är också aktuell i ett annat tv-projekt. Han ska spela Ubers grundare Travis Kalanick i Showtimes antologiserie Super Pumped.