SNL-stjärnan gör serie baserad på sitt liv

Ännu en komediserie med en stjärna från Saturday Night Live i huvudrollen. Vanessa Bayer har dessutom själv skapat I Love That for You.

Klassiska Saturday Night Live skapar tv-stjärnor på löpande band. Många har också tagit steget från sketchkomedi till tv-serier. Ted Lasso av och med Jason Sudeikis, Cecily Strongs nya musikalserie Schmigadoon!, Kenan Thompsons sitcom Kenan och Aidy Bryants Shrill är några aktuella exempel.

Vanessa Bayer har sedan hon lämnade SNL 2017 medverkat i Off the Cut och Single Parents. Nu gör hon ett nytt försök och den här gången ska hon fronta en serie som hon själv skapat ihop med tidigare SNL-författaren Jeremy Beiler. Serien som kanalen Showtime beställt bygger på Vanessa Bayers egna erfarenheter, och hur hon lyckades besegra den leukemi som hon diagnostiserades med som 15-åring.

Enligt seriens officiella beskrivning så drömmer seriens protagonist, Joanna Gold, om att bli värd för en home-shopping-kanal. För att bli av med stämpeln som ”den där cancerflickan” flyttar hon från sina föräldrar, inleder en romans för första gången i sitt vuxna liv och formar en meningsfull vänskap med sin idol – kanalens stjärna Jackie Stilton (spelad av Molly Shannon, även hon SNL-veteran). Allt utspelar sig mot en kuliss bestående av en konkurrensutsatt arbetsplats som drivs av en instabil miljardär, där folk spelar falskt för att vinna”.

”Jag är glad över att få göra den här serien med Showtime och att alla de timmar jag ägnade som barn åt home shopping äntligen betalar sig!”, säger Vanessa Bayer i ett uttalande.

Showtime ingår i ViacomCBS-familjen, vilket betyder att Paramount+ är den mest troliga streamingplattformen för I Love That for You.