Trailer: Nya trauman och mysterier i Yellowjackets

Läge för nya fanteorier. Den första teasern för säsong två av Yellowjackets erbjuder glimtar från nya skrämmande ögonblick för fotbollstjejerna från Wiskayok High School.

Trailern innebär också debut för Elijah Wood (Lord of the Rings) som detektiven Walter, som kommer att ha en återkommande gästroll i säsong två. “Kidnapping, kulter, död … er vänskap är lite mer komplicerad än vanligt,” säger Elijah Woods karaktär till Misty (Cristina Ricci) i den nysläppta teasern för Showtime-serien som blev en av förra årets tv-snackisar och redan förnyats även för en tredje säsong.

Dramaserien berättar historien om ett fotbollslag med talangfulla high school-tjejer som överlever en flygplanskrasch djupt inne i vildmarken. För att överleva tvingas de ta till metoder som, får man förmoda, kan assoccieras till de aggressiva getingarna som i Nordamerika kallas för yellowjackets. Parallellt berättas i en annan tidslinje hur de, präglade av sina traumatiska upplevelser, försöker få ordning på sina liv 25 år senare men med det förflutna fortfarande mycket närvarande.

De redan etablerade skådespelarna Christina Ricci, Juliette Lewis, Melanie Lynskey och Tawney Cypress spelar de äldre versionerna av huvudkaraktärerna. De får i den andra säsongen sällskap inte bara av Elijah Wood utan även Lauren Ambrose (Servant) och Simone Kessell (Obi-Wan Kenobi). Även Melanie Lynskeys make i verkliga livet, Jason Ritter, förstärker säsong två.

Den första bilden på Lauren Ambrose som den vuxna versionen av Vanessa “Van” Palmer.

Säsong två av Yellowjackets har i Sverige premiär den 25 mars på Skyshowtime.