Överlevnadsserie i flera tidslinjer

Yellowjackets heter Showtimes senaste seriebeställning. Christina Ricci, Juliette Lewis och Melanie Lynskey ska medverka i överlevnadsdramat.

Aggressiva getingar kallas i Nordamerika för yellowjackets. Det är också titeln på en ny serie som beskrivs som lika delar episk överlevnadsserie, psykologisk thriller och coming of age-drama. Historien, som berättas i flera olika tidslinjer, inleds med att ett fotbollslag med high school-tjejer hamnar i en flygplanskrasch djupt inne i vildmarken och kan man förmoda sedan förvildas och tvingas utveckla egenskaper som påminner om getingarnas.

Ensemblen leds av Melanie Lynskey (Togetherness), Juliette Lewis (Camping), Christina Ricci (Z: The Beginning of Everything) och Tawny Cypress (Unforgettable). Serien skapare Ashley Lyle och Bart Nickerson (Narcos) delar showrunner-ansvaret med Jonathan Lisco (Halt and Catch Fire).

Yellowjackets kommer till kabelkanalen Showtime någon gång 2021. Hittills har Showtime-serier landat hos HBO Nordic, återstår att se om det avtalet består i det nya tv-landskapet.