Trailer: Nunna mot allsmäktig AI i Mrs Davis

Mrs Davis är både titeln och namnet på den ondskefulla AI som är fienden nummer ett i Lost-skaparen Damon Lindelofs nya serie. En episk kamp pågår i den nysläppta trailern.

Betty Gilpin (Glow) spelar nunnan Simone, som ger sig in i en kamp med en allsmäktig AI, känd som Mrs Davis. Jake McDorman spelar Simones rebelliska ex som också har en personlig vendetta med Algoritmen.

I rollistan märks även David Arquette, Elizabeth Marvel, Andy McQueen, Ben Chaplin, Margo Martindale, Katja Herbers, Chris Diamantopoulo, Ashley Romans, Tom Wlaschiha och Mathilde Ollivier.

Damon Lindelof har Lost, The Leftovers och senast Watchmen på sitt cv. Han har skapat Mrs Davis ihop med Big Bang Theory- och Young Sheldon-författaren Tara Hernandez, som även är seriens showrunner.

Handlingen i Mrs Davis har beskrivits som en episk kamp av bibliska och teknologiska proportioner där tro ställs mot teknologi. Det har också sagts att science fiction-berättelsen kommer att ha en satirisk edge och fokusera på en värld där nästan alla beslut är baserade på algoritmer. Varje säsong ska centreras på ett mysterium eller dilemma som ser någon form av lösning i slutet av cykeln.

De fyra första avsnitten av Mrs Davis släpps i USA den 20 april. Resterande fyra släpps vecka för vecka.

HBO Max i Sverige.