Bara fyra avsnitt när A League of Their Own avslutas

Framtiden har varit oviss, men nu står det klart att det bara blir två säsonger av A League of Their Own. Den andra säsongen kommer dessutom endast att bestå av fyra avsnitt.

Showrunnerduon Will Graham och Abbi Jacobson har beskrivit A League of Their of Own som en egen tolkning av Penny Marshalls klassiska film från 1992. Amazon Prime-serien om en amerikansk damliga i baseball på 1940-talet hade premiär i augusti förra året med ett positivt mottagande från kritikerna. Sedan har det varit tyst. Fram tills nu.

Enligt Hollywood Reporter har beskedet om den nya korta säsongen föregåtts av månadslånga förhandlingar, som bland annat inneburit att skådespelarna fått skriva under nya kontrakt med lägre ersättning med hänvisning till de färre avsnitten.

Abbi Jacobson, som även spelar huvudrollen som catchern och lagledaren Carson har ännu inte kommenterat förnyelsen, men hennes showrunner-kollega Will Graham, aktuell hos Amazon även med Daisy Jones & The Six, har på Twitter betonat att A League of Their Own inte är någon liten nisch-show.