Oscars-nominerad trio i teaser för American Born Chinese

Disney+ smider medan järnet är varmt. Oscars-nominerade trion Michelle Yeoh, Ke Huy Quan och Stephanie Hsu syns alla i en nysläppt teaser för American Born Chinese, som nu fått ett premiärdatum.

Kinesisk mytologi möter tonårsångest i American Born Chinese som är en tv-bearbetning av Gene Luen Yangs serieroman med samma namn som blandar flera olika genrer.

Huvudpersonen Jin Wang (Ben Wang) är en vanlig tonåring som försöker få ihop sitt high school-liv med sitt privatliv. När han på skolterminens första dag möter utbytesstudenten Wei-Chen (Jim Liu) så kolliderar världarna ännu mer och Jin dras in i en kamp mellan olika kinesiska gudar.

Michelle Yeoh porträtterar Guanyin, Wei-Chens släkting som försöker hjälpa brorsonen att navigera high school och samtidigt döljer en hemlig identitet som en buddistisk gudinna. “Det är mycket skoj, mycket magi och massor av badass action”, har Michelle Yeoh förklarat.

Ke Huy Quan i American Born Chinese. Foto: Disney/Carlos Lopez-Calleja

Michelle Yeoh är högaktuell som stark Oscars-kandidat för rollen i Everything Everywhere All At Once. Ke Huy Quan och Stephanie Hsu är Oscars-nominerande för sina biroller i samma film. Alla tre medverkar i American Born Chinese, vilket tydligt framgår i den här nysläppta teasern som även avslöjar att serien får premiär på Disney+ den 24 maj.