Nytt liv för Shailene Woodleys Three Women

Shailene Woodleys första stora tv-roll sedan Big Little Lies var på väg att begravas. Bearbetningen av den bästsäljande boken Three Women har nu räddats av Starz.

Shailene Woodley har inte synts i tv-sammanhang sedan den andra säsongen av Big Little Lies 2019. Comebacken skulle ha skett tidigare, men när Showtime bytte inriktning droppades dramaserien trots att hela den första säsongen var inspelad.

Nu går den amerikanska kabelkanalen Starz in och räddar Three Women. Bestseller-författaren Lisa Taddeo har själv gjort bearbetningen till tv-serie och författat pilotavsnittet.

“Vi ville göra en slående vacker serie om hur kvinnor längtar och lider och är spända, hur de ger och tar emot kärlek. Att Starz blir hem för Three Women känns inte bara perfekt och rätt, utan fungerar också som en kraft för fördelaktig förändring. Jag kan inte vänta på att få se de här råa och verkliga historierna på en kanal som är engagerad i komplexiteten och kraften i den kvinnliga erfarenheten”, säger Taddeo i ett uttalande.

Det övergripande temat i Three Women är kvinnlig lust och den backlash som drabbar tre kvinnor som när de låter lusten styra radikalt förändrar sina liv. Lina lever ett förortsliv i Indiana. Hon befinner sig ett decennium in i ett passionslöst äktenskap när hon inleder en affär som snabbt transformerar hennes liv. Sloane är en glamorös entreprenör i nordöstra USA som har ett öppet äktenskap med Richard tills två sexiga främlingar hotar deras kärlekshistoria. Maggie är student i North Dakota och försöker reda ut den storm som blåste upp när hon anklagade sin gifta engelskalärare för ett oanständigt förhållande.

De tre kvinnorna spelas av Betty Gilpin, DeWanda Wise och Gabrielle Creevy. Shailene Woodley spelar Lisa Taddeos alter ego, författaren Gia. Gia sörjer förlusten av sin familj och övertygar de tre spektakulärt ”vanliga” kvinnorna att berätta sina historier – och på köpet förändras hennes eget liv för evigt.

John Patrick Amedori och Blair Underwood finns också med i rollistan.

Three Women lär i Sverige få sitt hem hos Starzplay och Viaplay.