Trailer: Magisk musikal i Schmigadoon!

Cecily Strong fastnar i en magisk musikal när hon testar sina vingar utanför Saturday Night Live. Apple TV-serien Schmigadoon! har nu fått en trailer.

Cecily Strong är känd från otaliga Saturday Night Live-sketcher efter att ha varit fast medlem i ensemblen sedan 2012. Säsongsfinalen i maj hintade om att den senaste säsongen kanske var den sista för Strong. En misstanke som förstärks av att SNL-bossen Lorne Michaels nu gett ännu en av sina stjärnor möjlighet att testa skådespelartalangerna utanför SNL.

I Schmigadoon spelar Cecily Strong och Keegan-Michael Key paret Melissa och Josh. De befinner sig på en resa som är avsedd att väcka liv i deras förhållande när paret vandrar rakt in i en magisk stad där alla agerar som vore de i en musikal från 1940-talet. Det visar sig att duon inte kan lämna platsen förrän de hittat äkta kärlek.

Det är en musikalparodi med en tung rollista. Bland invånarna i den magiska staden finns karaktärer spelade av Alan Cumming, Kristin Chenoweth, Aaron Tveit, Dove Cameron, Ariana DeBose, Fred Armisen, Jaime Camil, Jane Krakowski och Ann Harada.

Apple TV Plus-serien hette först Schmigadoon, var sedan under en period titellös och lanseras nu alltså under den ursprungliga namnet (med ett utropstecken!). Titeln är en lek med namnet på den klassiska musikalen Brigadoon från 1947, om en skotsk by som blir galen av sång och dans.

Schmigadoon! har premiär på Apple TV+ den 16 juli då de två första avsnitten landar hos streamingtjänsten.

Här är också en bakom kulisserna-video om Schmigadoon!