Reboot från Modern Family-skaparen

Steve Levitan har klart med sin första serie efter Modern Family. Hans nya serie Reboot är inte en reboot men väl en komedi – om en reboot.

I tider när nästan varenda populär serie från förr dyker upp igen i någon form så börjar begreppet reboot bli uttjatat. Men Modern Family-skaparen Steve Levitan vänder på begreppet och gör i stället komedi av reboot-trenden.

“Efter att ha jobbat med tv-komedi i 30 år är det här mitt kärleksbrev till sitcoms och, om jag ska vara ärlig, välbehövlig terapi”, säger Levitan i ett uttalande om den nya komediserien som beställts av Disneyägda streamingtjänsten Hulu.

Reboot handlar om två manliga huvudrollsinnehavare i en familjevänlig sitcom från tidigt 2000-tal som streamingtjänsten Hulu bestämmer sig för att återuppliva, vilket tvingar den dysfunktionella ensemblen att återförenas. De gamla kollegerna måste hantera olösta konflikter i en snabbt föränderlig värld.

Keegan-Michael Key (Schmigadoon!) gör rollen som Reed Sterling, en av skådespelarna i den fiktiva sitcomen Step Right Up. Han är bitter för att tv-serien ruinerade den karriär som han såg framför sig när han tog examen från Yales dramutbildning. Jimmy Knoxville (Jackass) spelar Clay Barber, en stå upp-komiker med snuskig humor som egentligen bara haft ett enda skådespelarjobb, det på den lätsamma sitcomen.

Judy Greer (Kidding) har ersatt Leslie Bibb från pilotavsnittet och tagit över rollen som Bree Marie Larson, en skönhetsmiss från en småstad som alltid drömt om att bli både skådespelare och prinsessa och på något sätt blev både och.

Rachel Bloom (Crazy Ex-Girlfriend) syns i rollen som manusförfattaren som ska förnya serien. Calum Worthy spelar Zack, filmstjärna och hiphopartist, och Krista Marie Yu spelar Elaine, en före detta tech-vd som tagit en kreativ tv-chefstjänst.

“Steve Levitan är ett komiskt geni och hans idé för Reboot är lika rolig som mitt i tiden. Vi är glada att våra vänner på Hulu älskar den här smarta, våldsamt roliga tolkningen av business i tv-komedibranschen lika mycket som vi gör”, kommenterar chefen för 20th TV, Karey Burke.

Hulu ägs av Disney och Disney+ är därför troligt svenskt hem för Reboot.